Не існує захисту від крилатих ракет, – Сергій Грабський

Фото ілюстративне: tsn

Не існує системи протиповітряної  оборони, яка гарантує 100%-й захист. Тому тих систем ППО, які передають Україні,  буде достатньо, оскільки  протиповітряна оборона була розроблена для боротьби з літаками, а не ракетами.

Таку думку в ефірі «Першого Західного» висловив військовий експерт Сергій Грабський.

Він говорить, що навіть система «Залізний купол» не захистить від крилатих ракет.

«Залізний купол» розрахований саме на збиття поодиноких ракет, які запускаються з відстані до 10-12 км. Крилата ракета використовує інші параметри  підльоту. Її можна розглядати, як літак без екіпажу. Тобто, її можна збити, можна не збити», – каже експерт.

Він наголошує, що українські військові з протиповітряної оборони досягли неймовірних результатів тому, що середня ефективність  ППО – це 30% ураження повітряних цілей, а вони досягають 50%.

«Але ніколи в світі людська цивілізація не стикалась з фактом такого тривалого і масованого використання крилатих ракет. Тому треба розуміти, що не існує системи, яка б ефективно боролась  виключно з крилатими ракетами. Якщо її тільки почали розробляти, то вона з’явиться через 5-6 років. Тому не треба себе тішити тим, що нам хтось щось передасть  – ні не передасть, бо такого не існує  в природі», – акцентує Сергій Грабський.

За його словами, такі системи як «Раtrіоt» чи «Hasams» допоможуть зробити нам наш щит щільнішим, але не гарантованим. Тобто, ми повинні розуміти, що цілковито ми не позбудемося ударів крилатих ракет.

оренда квартири Львів

Новини