Не сподівався, що «Львів зустрічає» стане таким популярним, – Павло Гудімов


Внутрішньо перемішені українці у Львові можуть відвідувати безкоштовні екскурсії. Це передбачено благодійною ініціативою «Львів зустрічає», яку зорганізувала Асоціації галеристів. В програмі: прогулянки вулицями, парками  мистецькими просторами Львова, які проводять засновники та працівники місцевих культурних інституцій.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів ініціатор ідеї Павло Гудімов.

За його словами, ідея виникла після прогулянки з львівським художником Володимиром Костирко. По дорозі вони побачили багато людей, які зацікавлено розглядали місто.

«І ми собі подумали, що було би добре познайомитись з цими людьми. Добре було би щось їм розказати тому, що в тих поглядах було не лише зачарування, але й багато запитань» , – каже Павло Гудімов.

Відтак, на наступній зустрічі Асоціації галеристів він запропонував виступити організаторами ініціативи. Ідею підтримало багато учасників: до них долучились кілька десятків культурних закладів. Останнім, за словами галериста, до ініціативи приєднався львівський скансен – Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

«Це настільки об’єднує, це настільки класна функція культури в такий складний час. І люди вдячні. І ми вдячні. Тому що знаходимо певну нішу», – зазначив Павло Гудімов. Він каже, що не сподівався на великий резонанс, а думав, що ініціатива буде розрахована на культурних людей, які переїхали до Львова, але ідея має успіх серед багатьох гостей міста.

Інформацію про безкоштовні екскурсії можна дізнатись на сторінці арт-центру «Я галерея».

оренда квартири Львів

Новини