Не варто очікувати масових ракетних обстрілів 7-9 травня, – Іван Тимочко

Фото: Слово і Діло

На Львівщині 7-9 травня в Україні не варто очікувати масових ракетних обстрілів. Росіяни економлять ракети. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Якщо вірити британській аналітиці, яка каже, що в росіян залишилось 40- 50% ракет, які вони планували задіяти на початку вторгнення в Україну, то аж такого великого удару по Україні очікувати не варто», – говорить експерт.

Водночас він не виключає, що можуть бути диверсійні акції, і треба не забувати про діяльність диверсійно-розвідувальних груп, які можуть організовувати якісь локальні провокації, аварії чи навіть вибухи.

«Вони навіть небезпечніші, ніж ракетні обстріли, бо ракети ми бачимо, знаємо, що вони є, працює сигналізація, тоді як від диверсійної роботи ніхто не убезпечений. Я десь погоджуюсь, що Захід України не є аж настільки їхньою ціллю, що показали навіть останні обстріли. Так, потрапили в трансформатори, нанесли якоїсь шкоди, але вони не зупинили нашу інфраструктуру», – зазначає військовий.

Хоча він визнає, що росіяни можуть обстріляти Миколаївську, Одеську, Харківську області, але не стільки з метою щось пошкодити, скільки створити інформаційну хвилю для своїх громадян: мовляв, «бачите, ми наступаємо».

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий порадив містянам подбати про «продовольчу безпеку та садити городину».  До нього таку ж заяву зробив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він порадив мешканцям міста «не скупчуватися в публічних місцях і, за можливості, виїхати за місто та обробити свої городи».

оренда квартири Львів

Новини