Незалежні журналісти не змогли побачити, що саме відбувається на ЗАЕС – Зеленський

Фото: ОПУ

Попри домовленості з Рафаелем Гроссі та членами місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС не змогли потрапити журналісти з українських і міжнародних ЗМІ. Там була лише масовка російських пропагандистів.

Про це заявив у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський.

За його словами, сьогодні місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС, попри всі провокації російських військових і цинічні обстріли Енергодара й території станції. Україна зробила все для того, щоб ця місія відбулася. Але окупанти намагаються перетворити цю місію МАГАТЕ – справді необхідну – на безплідну екскурсію по станції.

«Коли ми бачилися з паном Гроссі та членами місії в Києві, ми домовилися про те, що місію обов’язково супроводжуватимуть журналісти з українських і міжнародних ЗМІ. Незалежні журналісти. Щоб світ бачив правду. Бачив, що насправді відбувається. На жаль, цього не зроблено. Хоча обіцяно. На жаль, окупанти не пустили журналістів, але організували масовку своїх пропагандистів. На жаль, представники МАГАТЕ не захистили представників незалежних ЗМІ.»

Все ж Володимир Зеленський сподівається, що місія зробить об’єктивні висновки з обставин на станції. І головне, що має відбутися, – це демілітаризація території станції. Саме це є метою українських і міжнародних зусиль.

Президент наголосив, погано, що ми поки не почули відповідних закликів від МАГАТЕ. Хоча й говорили про це з паном Гроссі на нашій зустрічі в Києві. Це був ключовий безпековий пункт наших домовленостей: демілітаризація і повний контроль з боку наших атомників.

оренда квартири Львів

Новини