Ні Китай, ні інші треті країни поки що не надають військову допомогу РФ – Пентагон

Фото: BBC

У Міноборони США зараз не бачать ознак того, щоб треті країни постачали Росії зброю в рамках військової допомоги у війні Кремля проти України.

Про відсутність таких даних повідомив речник відомства Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Знаєте, я не бачив жодних ознак того, що вони отримали зовнішню допомогу від третьої країни… Вони зібрали дуже багато власної бойової сили біля кордонів України до 24 лютого. Понад 120 батальйонних тактичних груп – велика частина своїх військово-повітряних та інших сил», – сказав він.

Також він уточнив, що, оскільки російські війська зосереджені зараз на меншій географічній території, у них все ще залишається багато згаданої бойової сили.

«Я зовсім не припускаю, що вони не зазнали втрат; вони, безперечно, зазнали. Але вони все ще мають частину своєї бойової потужності. Отже, їм ще є на що розраховувати для поповнення. Я просто не бачив жодних ознак того, що вони намагаються залучити зовнішні джерела з інших урядів чи інших країн», – зазначив Кірбі.

Окремо офіційний представник Пентагону згадав про те, що ознак підтримки Кремля не зафіксовано і з боку Китаю.

Раніше західні ЗМІ, зокрема інформагентство Reuters з посиланням на анонімного чиновника Штатів повідомляли про готовність Китаю постачати зброю РФ.

оренда квартири Львів

Новини