Німеччина надасть Україні 1 млрд євро грантової підтримки

Фото: Українська правда

Німеччина анонсувала фінансову підтримку Україні.

Про це на своїй сторінці у twitter написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, повідомляє «Європейська правда».

«Обговорила з міністром фінансів Сергієм Марченко актуальний стан у фінансовій сфері та надання грантової (1 мільярд євро) допомоги Україні з боку Німеччини. Рада тісному співробітництву між міністерствами фінансів наших країн»,– пише вона.

Нагадаємо, уряд Німеччини звів військову підтримку України до мінімуму за останні дев’ять тижнів. Зокрема, Німеччина не постачала навіть жодного гідного уваги легкого озброєння з кінця березня.

З 30 березня по 26 травня в Україну надійшло лише дві поставки зброї від федерального уряду. Обидві містили лише невеликі пристрої.У середині травня Німеччина надіслала 3 000 протитанкових мін і ще 1 600 спеціальних протитанкових мін спрямованої дії.

Ще одна поставка від федерального уряду надійшла в Україну місяцем раніше. У ній були лише запчастини до кулеметів, «запалювачі», детонаційні шнури, радіостанції, ручні гранати, заряди вибухівки та міни.

При цьому федеральний міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек відкинув звинувачення в тому, що Німеччина дуже неохоче допомагає Україні.

оренда квартири Львів

Новини