Німеччина заявила, що повна незалежність від нафти з РФ є питанням лічених днів

Фото: Новое время

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що країна готова припинити поставки російської нафти.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung, пише «Європейська правда»

«Сьогодні я можу сказати, що ембарго стало прийнятним для Німеччини», – сказав політик після зустрічі зі своєю польською колегою Анною Москвою у Варшаві.

Частка російської нафти на німецькому ринку становить лише близько 12 відсотків. І ця частка припадає виключно на поставки для нафтопереробного заводу PCK у Шведт-на-Одері.

«Тут ми шукаємо альтернативу. Ця альтернатива – завдання найближчих днів», – сказав Габек.

Він припускає, що питання вирішиться за декілька днів. Перед зустріччю у Варшаві говорилося, що польський порт Гданськ може зіграти важливу роль у забезпеченні постачання Шведта. Шведт підключений до трубопроводу з Росії і контролюється російською компанією «Роснефть».

Досі Габек завжди наголошував, що незалежність від російської нафти не може бути досягнута до кінця року і що негайне ембарго завдасть серйозної шкоди німецькій економіці.

Нагадаємо, держави-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.

Німеччина, яка отримує більшу частину свого природного газу з Росії, рішуче виступила проти припинення поставок нафти та газу, поки не знайде достатні альтернативні джерела постачання.

оренда квартири Львів

Новини