«Нова допомога США». Блінкен та Остін дуже продуктивно відвідали Київ

Фото: Apnews.com

У Києві президент Володимир Зеленський прийняв держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна. Про результати зустрічі з міркувань спочатку не повідомляли, але пізніше стало відомо, що під час закритої зустрічі високопосадовці США оголосили про виділення Україні нової військової допомоги.

Американська делегація прибула в Україну 24 квітня. В неділю американських міністрів прийняв Зеленський.

«З міркувань безпеки про приїзд не оголошували. Але зустрічі буди дуже продуктивні. Вранці оголосимо про результати».

Як повідомили джерела Associated Press, Сполучені Штати заявили про нову військову допомогу Україні в ході закритої таємної поїздки до Києва в неділю держсекретаря США і глави Пентагону.

Іноземне військове фінансування для України та 15 країн-союзників і партнерів складе  713 мільйонів доларів. Для Києва у ньому передбачено близько 322 мільйонів доларів.

Решта буде розділена між членами НАТО та іншими країнами, які забезпечували Україну важливими військовими постачаннями з початку війни з Росією, заявили чиновники.

Таке фінансування відрізняється від попередньої військової допомоги США Україні. Це не пожертвування запасів Міністерства оборони США, а готівка, яку країни можуть використати для придбання поставок, які їм можуть знадобитися.

За словами чиновників, нові гроші разом із продажем боєприпасів на 165 мільйонів доларів, виготовлених не в США і сумісних зі зброєю радянських часів, збільшують загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 мільярда доларів з моменту вторгнення.

оренда квартири Львів

Новини