Нова хвиля коронавірусу. Хворих на Львівщині більшає – інфекціоністка Каріна Калайдіна

Фото: rbc

В Львівській обласній інфекційній лікарні побільшало хворих на COVID-19. Якщо позаминулого тижня там було ще 40 таких пацієнтів, то вже минулого – до 50 хворих. При цьому поступають, як люди поважного віку, так і молоді.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла інфекціоністка Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Каріна Калайдіна.

При цьому, хворі, які до них звертаються, мають вже серйозну пневмонію, легеневу недостатність. За минулий тиждень  в Львівській області від COVID-19 померло 3 осіб. Усі вони мали мали важкі супутні захворювання.

До традиційних симптомів коронавірусної інфекції, за її спостереженнями, додався ще один.

«Симптоми такі ж, як раніше: починається з підвищення температури, загальної слабкості, кашлю. Можлива лабільність артеріального тиску, блювання. В когось за якийсь час розвивається пневмонія і поступають до нас вже з легеневою недостатністю. Симптом, який додався – це кишкові розлади», – розповідає лікарка. Вона закликає не нехтувати перші симптоми і звертатись до лікарів.

На її думку, кількість хворих почала зростати через те, що українці почали масово повертатись додому з європейських країн, де фіксують нові спалахи пандемії, а також нехтують протиепідемічними заходами в масових скупченнях людей, в укриттях зокрема. Тому вона вважає, що доцільно було би в Україні повернути масковий режим.

«Треба сказати, що є приріст захворюваності. Є і смертність. Тому, якщо ви хочете, щоб ваші родичі, які є в групі ризику, не захворіли, можна хоча б почати з себе», – зазначає лікарка.

Як повідомляють в Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, минулого тижня з 8 по 14 серпня у Львівській області провели 544 тестування на коронавірус, з них позитивні – 306. На лікарняних ліжках перебувають 138 хворих.

За весь період пандемії на Львівщині захворіли на корона вірусну інфекцію 308 377 людей.     Летальних випадків було 6 707.

оренда квартири Львів

Новини