Обстріл Харкова: постраждав храм, горіли будинки й кафе

Фото ілюстративне: Новое время

За добу з 22 до 23 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС гасили дві пожежі, спричинені обстрілами, зокрема у самому Харкові та в Чугуївському районі області.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області.

22 травня о 12:40 уламок ворожого снаряду потрапив до приватного будинку у Київському районі Харкова. В результаті загорілись домашні речі.

Рятувальники 22-ї пожежно-рятувальної частини оперативно ліквідували це загоряння на площі біля 1,5 кв м, не допустивши його поширення.

Вже в ніч на 23 травня, о 01:55, стався обстріл одного з населених пунктів Чугуївського району. Там зайнялись відразу 4 приватних оселі, 2 господарчі споруди, магазин та кафе на загальній площі біля 400 кв м.

З цією пожежею боролись рятувальники 50-ї пожежно-рятувальної частини та змогли повністю подолати її о 04:50.

Серед інших виїздів рятувальники виїздили до все того ж Київського району Харкова, котрий був обстріляний о пів на першу дня. Пожеж там не сталося, але постраждали приватні оселі та православний храм, у якому рятувальники проводили роботи з демонтажу віконних рам та скла.

Аварійно-рятувальні роботи проводились у зруйнованому будинку Салтівського району міста Харкова.

Загалом за добу рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – загалом 10, на аварійно-рятувальні роботи – 1, для надання допомоги населенню та співробітникам поліції – 6 тощо.

оренда квартири Львів

Новини