Обстріли Харківщини: 8 загиблих, в тому числі дитина 13 років

Олег Синєгубов, скрін з відео

Унаслідок атак ворога по Харкову та області загинуло 8 загиблих, в тому числі дитина 13 років. Поранених – 19, серед них двоє дітей 4 та 9 років.

Про це повідомив голова Харківської ОДА (ОВА) Олег Синєгубов.

«Наші ЗСУ міцно тримають оборонні позиції Харкова та області. Тому російський ворог від свого безсилля продовжує «воювати» з мирним населенням.

Сьогодні вдень продовжилися обстріли обласного центру, зокрема в районі Холодної Гори, кілька годин тому окупанти вкотре обстріляли Салтівку, влучили у 16-поверхівку.

Унаслідок денних атак по місту та області області, на жаль, є 8 загиблих, в тому числі дитина 13 років. Поранених – 19, серед них двоє дітей 4 та 9 років.»

Олег Синєгубов також зазначив, що зафіксовано використання ворогом мін відкладеної дії. Вони не спрацьовують одразу, лише тоді, коли їх зачепить людина чи інший фактор руху. Знаходять їх в різних районах міста Харків – Індустріальному, Київському, Немишлянському та ін. Окупанти такі міни розкидали близько 01.30 години ночі із артилерії. Рятувальники ліквідовували їх весь день, вдалося знищити більше 80 мін. Їх продовжують знаходити на дахах, горищах і навіть на дитячих майданчиках.

Голова Харківської ОДА повідомив, що по області найбільш складним залишається Ізюмський напрямок. Окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше, але їм це не вдається.

оренда квартири Львів

Новини