Новини

Очільник львівської поліції не вважає своїх підлеглих винними

Очільник патрульної поліції Львівської області не вважає шістьох копів винними у смерті молодика в гральному закладі три місяці тому. Про це сьогодні керівник правоохоронців Роман Пилипенко заявив на брифінгу. Нагадаємо, їх винуватять у смерті Володимира Клима. Вночі дев’ятого лютого чоловіка затримали під час рейду в приміщенні з гральними автоматами. Офіційна причина смерті – асфіксія. Він задихнувся, намагаючись проковтнути пакетик із канабісом.

На відео з камер спостереження видно: копи повалили молодика на землю і начебто завдавали ударів. У прокуратурі під час брифінгу повідомили деталі цієї справи. Мовляв, слідство встановило: обшук у закладі патрульні проводили без підстав. Також першу медичну допомогу молодому чоловікові, який проковтнув пакетик з канабісом, надали несвоєчасно та неякісно. Після аналізу відео з бодікамер стверджують: той, буцімто, задихався й просив про допомогу. Правоохоронців підозрюють у перевищенні повноважень і вбивстві з необережності.

Керівництво ж поліцейських заявляє, що ті діяли в рамках закону, про що свідчать записи з нагрудних камер. Проводили не обшук, а саме поверхневий огляд. Стяжки одягли теж правомірно, адже потерпілий робив різкі рухи й міг нашкодити собі чи комусь. Крім того, до приїзду швидкої надавали домедичну допомогу.

За результатами службового розслідування порушень у вчинках підлеглих керівники не побачили. Й міру запобіжного заходу, яку обрав суд, називають надто жорсткою. Нагадаємо, восьмого травня  усім шістьом копам призначили цілодобовий домашній арешт на час слідства. Й відсторонили від займаних посад на 2 місяці.

Залишити відповідь