Офіційно. Зеленський повернув 56 днів відпустки освітянам

Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який повертає 56 днів відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

«Верховна Рада України повернула тривалість відпусток для педагогічних і науково-педагогічних працівників. Проект закону 7251 прийнято в цілому і буде підписано спікером сьогодні.

Президент підписав проект закону 7251. Таким чином ми повернули тривалість відпусток педагогічним і науково-педагогічним працівникам.»

Тривалість відпусток педагогів може становити 56 днів, як і раніше, однак роботодавець може ухвалити рішення про 24-денну відпустку.

Законопроєкт №7251 ухвалила Верховна Рада 1 липня.

Цей документ пропонує внести зміни у першу частину статті 12 Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

«У період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарних дні за поточний робочий рік».

Якщо щорічна основна відпустка працівника триває більше 24 днів, то невикористані дні такої відпустки у період дії воєнного стану переносяться до мирного часу.

Невикористані дні основної відпустки, які працівник має з попередніх робочих років, не надаються під час воєнного стану.

Якщо ж людина звільняється, їй мають виплатити грошову компенсацію за ці невикористані дні відпустки.

оренда квартири Львів

Новини