Оформлення оренди держмайна скоротили до 10 днів, – Ольга Батова

Фото: apostrophe

Якщо до воєнного часу оформлення оренди державного майна з моменту ініціювання угоди до її підписання минало 2 місяці, то нині це можна зробити за 10 днів.

Про це в ефірі  «Першого Західного» повідомила  виконувачка обов’язків голови Фонду держмайна України Ольга Батова.

Але вона не впевнена, що нові правила збережуться і після закінчення війни.

«Я не знаю, як буде далі. Але я знаю точно, що так, як було, вже не буде. І так само з податками, я точно знаю, що ми навряд чи повернемось до тієї податкової системи, регуляції, яка була до війни. Ми, як фонд, працюємо над спрощенням цих процедур. Але ми повинні їх залишити конкурентними», – говорить посадовиця.

За її словами, зараз в Кабміні лежить постанова, яка має регулювати оренду держмайна. Зокрема, пропонується діючі договори оренди на час війни продовжувати автоматично, а також звільнити від орендної плати той бізнес, який знаходиться в зоні активних бойових дій.  

Представниця Фонду держмайна також повідомила, що велика приватизація зараз теж призупинилась. Зокрема, великі об’єкти на час війни виставлятись не будуть.

«Закон про спрощення приватизації на воєнний час ми зробили саме для малих об’єктів. Наприклад, великий попит зараз є на спиртзаводи. Вони не працюють. Але це гарні локації, які мають підключення до електроенергії, підведена залізниця. Це гарні промислові майданчики для того, щоб там розгорнути виробництво і до того ж швидко. Великі об’єкти виставляти точно ніхто не буде. Це точно не час. І я думаю, що ніхто з великих інвесторів не буде готовий вкладати кошти у приватизацію великого бізнесу у воєнний час», – говорить Ольга Батова.

оренда квартири Львів

Новини