Окупанти гатять та намагаються наступати, на Луганщині зростає спротив – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Російські окупанти продовжують наносити артилерійські та ракетні удари з наступними невдалими спробами штурму. На Луганщині зростає невдоволення окупаційною владою, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста підірвалося авто з окупантами.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зокрема, за 14 липня здійснено щонайменше один ракетний удар та авіаудари по Верхньокам’янському. Там та у Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Втім, штурмові дії за обома напрямками ворогу не вдалися.

Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири – з мінометів, одна – із реактивних систем залпового вогню, п’ять – із танків.

За словами Гайдая, достовірно невідомо, скількох українців закатували росіяни в нещодавно захоплених містах. Полювання за людьми із «неправильною» позицією окупанти не припиняють. «Прикро, що сусіди та навіть родичі луганчан, зливають адреси та можливі місця переховування громадян», – каже голова ОВА.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Сергій Гайдай також повідомив, що на Луганщині зростає невдоволення окупаційною владою та військовими, які тільки і роблять те, що мародерять та погрожують. До прикладу, в Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста вчора «несподівано» підірвалося авто з окупантами. У підсумку, шестеро поранених, з яких четверо – важких.

«Упевнений, що окупаційна влада намагається створити у місцевого населення стійке враження – нібито налагодити безпечне та повноцінне мирне життя на цих територіях можливо швидко та ефективно.

Вони обіцятимуть та імітуватимуть відновлення міст та сіл, допоки це буде цікаво російським ЗМІ та, відповідно, кремлю. Як тільки пропагандисти підуть, спроби відновлення регіону будуть поставлені на тривалу паузу. От у Луганську ця пауза триває вже вісім років.»

оренда квартири Львів

Новини