Окупанти масово обкрадають залишені будинки на Херсонщині, вивозять майно

Фото: Поліція Херсонської області

Російські військові масово обкрадають приватні будинки на окупованій території Херсонської області та вивозять майно на крадених авто.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

«В Херсоні та області військовослужбовці РФ масово обкрадають приватні будинки та вивозять майно. В обласному центрі такі факти зафіксовані по вулиці Шевченка.

В області у селах Красносільське, Новодмитрівка та Станіслав окупанти обікрали будинки, господарі яких виїхали на підконтрольну Україні територію. Військовослужбовці країни-агресора вивезли меблі та побутову техніку на викрадених ними же автомобілях.»

Також, за даними поліції, в Херсоні представники силових структур РФ захопили в полон чоловіка та жінку, їх місцезнаходження невідоме.

За минулу добу відкрито 15 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями РФ та колаборантами на території Херсонської області.

Під ворожим вогнем російських окупаційних військ опинилися ряд населених пунктів області, найбільше постраждали села Правдине та Ольгине, там є влучання у приватні будинки, зруйновано ряд об’єктів цивільної інфраструктури, багато поранених серед мирного населення. Під час артилерійського обстрілу армією РФ селища Любимівка пошкоджено тваринницьку ферму площею 2000 м.кв. На території ферми знаходилося 300 голів свиней та 120 тонн зерна.

Окрім того, викрито чергового колаборанта, який добровільно обійняв посаду «голови районної військово-цивільної адміністрації». Чоловік брав участь у форумі «Вместе с Россией», під час якого публічно закликав місцевих жителів до участі у незаконному референдумі з метою приєднання окупованої частини Херсонської області до складу РФ. При цьому зрадник публічно використовував червоний прапор, ідентичний до прапора СРСР.

оренда квартири Львів

Новини