Окупанти намагаються обійти позиції ЗСУ біля Ізюму, але несуть втрати – Харківська ОВА

Місто Ізюм. Фото: Новое время

Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але Збройні Сили України наносять на цих територіях ворогу великі втрати техніки та живої сили.

Про це повідомив голова Харківської ОВА (ОДА) Олег Синєгубов.

«Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним Силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили.»

Синєгубов також повідомив, що за добу окупанти нанесли близько 50 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ. Постраждала інфраструктура Салтівки, Холодної Гори, Олексіївки, ХТЗ.

Минулої доби росіяни інтенсивно обстрілювали Дергачі. Пошкоджені будівлі лікарні, амбулаторії, житлові будинки. Постраждалих немає.

У цьому районі продовжуються евакуаційні заходи, зокрема Барвінкового та Лозової, оскільки прогнозуємо можливе зміщення театру бойових дій саме на ці населені пункти. З Лозової вже виїхали 15 тисяч людей, залишається – близько 50 тисяч. З Барвінкового – близько 3 тисяч, залишається – 1,5 тисячі осіб.

оренда квартири Львів

Новини