Окупанти нищать Луганщину, безуспішно наступали на Боброве і Устинівку – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Російські окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, вели безуспішний наступ у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка. Триває знищення Луганщини – за добу пошкоджені 52 будинки.

Про це повідомив у Телеграм голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«У Сєвєродонецьку противник продовжує вести штурмові дії. За підтримки мінометів проводив безуспішний штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка.»

За словами Сергія Гайдая, українські військові стримують ворога, тому той продовжує нищити інфраструктуру і промисловість Сєвєродонецька.

«Росіяни роблять все, щоб потім можна було заявити про відсутність можливості відновлення. Вони за 8 років жодної копійки не вклали у відбудову окупованої в 2014 році частини Луганщини, не збираються і зараз. Тому й руйнують.

Вчора зранку вони декілька разів цілили по об’єднанню «Азот». Влучили в один із адміністративних корпусів та склад, де зберігався метанол.

В Лисичанську пошкодили будівлю міської лікарні. Їм не потрібні школи, лікарні, заводи та робочі місця на них. На жаль, це ще не всі зрозуміли. Росіяни просто нищать та грабують нашу область. Зі злістю, бо самі, сидячи на газовій трубі, не мають вдома майже нічого, що для українця є повсякденністю».

Гайдай повідомив, що за останню добу у Луганській області пошкоджено ще 52 будинки. Він наголосив, «50-60 будинків область втрачає щодня», а в селах і селищах, які штурмують росіяни, «житло вигорає вулицями».

Зокрема, 1 червня російські війська пошкодили у Гірському 16 будинків, в Лисичанську – 15, у Врубівці – дев’ять, у Сєвєродонецьку – шість, Новодружеську – чотири, Миколаївці – два.

оренда квартири Львів

Новини