Окупанти погрожують підірвати Мелітополь, якщо їм доведеться відступати – мер

Фото: Слово і Діло

Окупанти в Мелітополі погрожують підірвати інфраструктуру міста, якщо ЗСУ його звільнять, і російським військам доведеться відходити.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна»

«Слід зазначити про одну річ, яку я чув вже не від однієї людини. Окупанти кажуть, що якщо вони будуть виходити з Мелітополя, а те, що вони це припускають, це вже добре, вони кажуть: «Якщо ми будемо з міста виходити, заміновано все, зруйновано буде все». І це точно не про забезпечення безпеки нашої інфраструктури».

За словами Федорова, зараз росіянами захоплена вся інфраструктура міста. «Сьогодні вони можуть бути в одній школі, завтра будуть в іншій, і їм байдуже», – сказав мер.

Також він розповів, що окупанти залишають свою військову техніку і військові об’єкти безпосередньо поблизу житлових багатоповерхових будинків, щоб українські військові не могли відповідати на обстріли.

За словами Федорова, імовірне звільнення Мелітополя пов’язано з херсонським фронтом, де зараз спостерігається позитивна динаміка.

Федоров також висловив думку, що якщо ЗСУ звільнять Мелітополь хоча б за тиждень до початку опалювального сезону, то його вдасться розпочати, а якщо ж ні – «опалювальний сезон в Мелітополі не розпочнеться».

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини