Окупанти приготували для боїв за Херсонщину додаткову артилерію – Міноборони України

Фото: росЗМІ

У Міністерстві оборони України заявляють, що російські окупанти стягнули додаткові підрозділи артилерії на північ Кримського півострова для майбутніх боїв за Херсонщину.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, інформує Українська правда.

«Такі дії противника переслідують декілька цілей.

Безумовно, це й так званий маневр, це нарощування сил, аби підрозділи ЗСУ, які перебувають в певних районах, були там і не переміщувалися в інші операційні зони, сковування військ.

По-друге, як ми знаємо, Росія ставить собі за мету, окрім Донеччини та Луганщини, (захопити – ред.) ще й Херсонську область. Тому, скоріш за все, ми очікуємо, що ця техніка там і може бути використана противником».

Раніше журналісти помітили на супутникових знімках, що російська армія стягнула додаткові підрозділи зенітно-ракетних військ на північ Кримського півострова поблизу адмінмежі з Херсонською областю.

Окупаційна адміністрація на Херсонщині повернула в області герб з двоголовим орлом часів Російської імперії та пробує примусити людей отримувати громадянство РФ. У підвалах Херсонської області окупанти тримають сотні українців, катуючи і вбиваючи їх.

У середині травня, за даними американської розвідки, Росія спробує «оформити анексію» Херсонської області.

оренда квартири Львів

Новини