Окупанти щодня намагаються розвинути наступ на Бахмут, але все марно – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Росіяни щодня пробують розвинути наступ на Бахмут, але окупувати невеличку частину Луганщини вже майже місяць не в змозі.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Збройні сили України міцно тримають оборону, за цей час практично не підпустивши ворога. Окупанти були впевнені в швидкій та легкій перемозі, змінювали дати звитяг, але вже 1 серпня, а звітувати їм нема про що.»

За його словами, наразі чисельний склад та характер дій угруповання противника залишається без особливих змін. Тактика та ж сама, що й боях на Луганщині. Піхоту вони поповнюють з числа мобілізованих, як от із Алчевська, де роздають повістки в торговельних закладах та маршрутках.

Сергій Гайдай також повідомив, що 31 липня росіяни сім разів обстрілювали населені пункти і позиції наших військ зі ствольної артилерії та з мінометів. Чотири рази долучали установки залпового вогню. Здійснили три спроби танкового тиску.

Тричі використовували авіаційну підтримку власних штурмових дій та у всіх випадках змушені були відійти на попередньо зайняті позиції. За добу знешкоджені ще дві розвідувальні групи противника.

Голова Луганської ОВА наголосив, що окупаційною владою було зроблено багато гучних заяв щодо швидкої відбудови інфраструктури в захоплених містах. Як от відновлення газопостачання упродовж тижня. Минуло вже набагато більше, однак ніхто не розпочав не те що будувати зруйновані газогони – вони навіть не обстежують внутрішньобудинкові мережі, де купа пошкоджень. Обіцяють повернути світло до міст. Втім, майже в кожній вцілілій багатоповерхівці пробито дах, яких ніхто, звісно, не лагодить. І при першій зливі електромережу замкне в кожній квартирі.

«Я вже не кажу про те, що восени, через відсутність централізованого опалення, людям просто не вистачить потужностей, запропонованих окупантом. Однак до осені ще потрібно хоча б подати це світло, а не тільки обіцяти.»

оренда квартири Львів

Новини