Окупанти спрямували цивільних по мінах, а потім їх розстріляли – ОК «Південь»

Фото ілюстративне: Getty Images

При спробі місцевих жителів евакуюватися, окупанти спочатку вказали їм як дозволений шлях по замінованій місцевості, а потім розстрілювали тих, хто вижив після підриву. Серед загиблих – двоє дітей молодшого шкільного віку.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Протягом вже далеко не першої доби противник веде бойові дій на стало зайнятих рубежах на межі окупованих ним територій Миколаївщини та Херсонщини.

Просування вперед ворог не має, морально-психологічний стан окупантів гіршає щодобово.

Ховаючись за артилерійсько-мінометними обстрілами наших позицій та мирного населення, рашисти будують запасний рубіж оборони, розуміючи неминучість відступу.

В першій половині дня росіянам з гелікоптерів Мі-24 вдалось нанести удар по наших позиціях. Втрат немає.

А ось вражини, втративши шанс на успішну повітряну розвідку, недорахувалися 23 рашистів, кілька одиниць броньованої та автомобільної техніки.

В ході просування наших підрозділів по Миколаївщині в бік Херсонщини було виявлено декілька цивільних автівок із понівеченими та розстріляними тілами людей. Ушкодження техніки, попередньо, свідчать про підрив автомобілів на замінованій ділянці місцевості, а також про обстріл колони. При спробі місцевих жителів евакуюватися, окупанти спочатку вказали їм як дозволений шлях по замінованій місцевості, а потім розстрілювали тих, хто вижив після підриву. Серед загиблих – двоє дітей молодшого шкільного віку.

Втілення політики поліцейської держави окупантами продовжується. На тимчасово зайнятих територіях Херсонської та Запорізької областей вони створили дев’ятнадцять так званих «комендатур» для посилення контролю над нескореним населенням.

В Чорному морі корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання з блокування судноплавства та завдання ракетних ударів по різних областях України.

В Одеській області введено заборону перебування в пляжних зонах, в межах прибережної захисної смуги моря, посилено контроль за узбережжям на предмет виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.»

оренда квартири Львів

Новини