Окупанти з Кінбурнської коси з «Градів» обстріляли Очаків – ОК «Південь»

Фото: Ua.usm.media

Російські окупанти з Кінбурнської коси реактивними системами залпового вогню «Град» нанесли удари по Очакову.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Для корегування вогню та оцінювання результатів вогневого нальоту, противник двічі запускав безпілотники на Миколаївщині. А потім з Кінбурнської коси реактивними системами залпового вогню «Град» наносив удари по Очакову.

Зруйновано приватний будинок, а також суттєво пошкоджено портовий морський буксир та іноземне цивільне вантажне судно, пожежу вдалося загасити. За попередньою інформацією, поранення дістала одна людина.»

В ОК «Південь» також повідомили, що ворог протягом ночі обстріляв Широківську та Березнегуватську громади. Уражено житлові будинки та присадибні споруди, сільськогосподарську техніку. Одна людина загинула.

На Херсонщині, де відключено мобільний зв’язок українських операторів, окупанти намагаються хитрощами із оформленням мобільних карт кримського оператора виманити у громадян їх паспортні дані для фальшування майбутнього псевдо-референдуму.

Окрім того, росіяни влаштовують провокації в окупованих населених пунктах. Врядившись у однострій Збройних Сил України, вони ходять по домівках жителів сіл Херсонщини та розпитують, де зараз позиції росіян. Тих, хто довірливо починає розповідати, думаючи, що своїм допомагає, хапають і вивозять в невідомому напрямку без пояснень і зв’язку.

Корабельне угрупування ворожих сил в Чорному морі – без змін. А ось ворожі міни море продовжує виносити до берегів Одещини. Вже четверту за дві доби зірвану морську небезпечну знахідку виявлено неподалік одного з пляжів області. Фахівцями корабельної підривної команди Військово-Морських Сил міну підірвано просто в морі на безпечній відстані від берега.

оренда квартири Львів

Новини