Окупанти зірвали евакуацію із Херсонської області та затримали координатора

Фото: inform.zp.ua

21 квітня попередньо погоджений гуманітарний коридор із Херсонської області не спрацював, окупанти не пропустили автобуси для вивезення людей, при цьому продовжили обстріли. Також ворог взяв в полон координатора евакуаційної колони.

Про це повідомив міський голова Кривого Рогу Олександр Вілкул у Facebook.

«Пост гніву та тривогу. Сьогодні погоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор з Херсонської області не спрацював. Наші авто та автобуси «швидкої» затримали на блокпосту окупантів за Осокоровкою перед «Кавуном». Узгоджений з росіянами голова Нововоронцовської ОТГ Марчук В. був затриманий. Тривають перемовини про його звільнення.»

Вілкул додав, що машини простояли до 16:30 і змушені були повернутися назад. Водночас окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та Міжнародне гуманітарне право, не припинили обстріли з РСЗВ та мінометів позицій ЗСУ, на які українські військові не реагували.

«Дякуємо кожному водієві, представникам Червоного Хреста, дякуємо нашим лікарям! Ви справжні герої. Шановні жителі окупованих територій, хто сподівався сьогодні виїхати, ми знаємо як вам важко, рідні. Не зважаючи ні на що, ми будемо продовжувати намагатися вас витягти.»

оренда квартири Львів

Новини