Новини

Олександр Ганущин відзвітував про другий рік роботи ЛОР

219 ухвалених рішень та 123 засідання профільних комісій. Такі цифри оприлюднив Олександр Ганущин у звіті про другий рік роботи Львівської обласної ради. Серед найголовніших досягнень керівник назвав розробку стратегії Карпатського регіону та реорганізацію комунальних закладів області. Окрім того, голова облради наголосив: уже працюють 35 об’єднаних територіальних громад. А на цьогорічний конкурс мікропроектів зголосилася рекордна кількість охочих  – понад 1300 заявок. 619 ідей уже реалізували, на це з обласного бюджету виділили майже 70 мільйонів гривень.

 

Особливу увагу цьогоріч львівські обранці приділили комунальним закладам області. Зокрема, замість старого інтернату у Червонограді уже наступного року облаштують військовий ліцей. Узялися і за комунальне майно. Зокрема,  під час реорганізації фтизіатричної служби, вивільнені приміщення, що на вулиці Лемківській та Бой-Желенського, продали майже за 5 мільйонів гривень. Виручені кошти підуть на закупівлю медичного обладнання. З молотка продали і будівлю колишнього універмагу на площі Ринок.

“Цього року ми маємо успішний прецедент, коли ми продали фактично за 63 мільйони (це втричі більше, ніж це зробила у сусідньому будинку міська рада), майно на площі Ринок, і 20 мільйонів гривень з продажу піде на львівський обласний перинатальний центр, туди де гроші найбільш необхідні”, – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Окрім того у звіті зазначено, що цієї осені можновладці перевірили діяльність ста сорока комунальних закладів області, знайшли десятки порушень з використання бюджетних коштів. Деякі керівники уже написали заяви на звільнення.

У 2017 році Львівщина перемогла у конкурсі проектів транскордонного співробітництва між Польщею, Україною та Білоруссю. Відтак, у області з’явиться новий туристичний маршрут на берегах Західного Бугу та візит-центр на Яворівщині. А окрім того, за кошт європейців модернізують очисні споруди трьох міст області.

Уперше цьогоріч з бюджету Львівщини виділили кошти на оновлення лісів та профінансували облаштування сміттєзвалищ області.Триває і співпраця з Луганщиною, зокрема уже втретє відбувся обмін між львівськими та луганськими педагогами.

Також Олександр Ганущин розповів про плани роботи на 2018 рік.

Залишити відповідь