Опрацьовується маршрут вивезення зерна з України через Румунію – Макрон

Фото: Landlord.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він із європейськими колегами опрацьовує маршрут вивезення зерна з України через Румунію. Йдеться про 22 млн тонн зерна, які неможливо експортувати через блокування українських портів Росією.

Про це повідомляє BBC News.

«Ми працюємо зараз над новим маршрутом, який проходитиме через Румунію, адже Одеса знаходиться за кілька кілометрів [від кордону]. Разом із Румунією ми створюємо зв’язувальну точку для експорту зернових», – розповів Макрон в інтерв’ю телеканалу TF1.

За його словами, у цьому випадку зерно можна було б провезти Дунаєм або залізницею. Раніше в Єлисейському палаці заявили про готовність Франції брати участь в операції з розблокування порту Одеси.

Із заявою про пошук альтернативних способів вивезення зерна з території України виступила і американська адміністрація.

«Ми невпинно працюємо над тим, щоб допомогти українській владі оцінити альтернативні шляхи для збільшення пропускної спроможності у прикордонних пунктах, розглянути можливість застосування мобільної техніки серед інших методів, а також тимчасових сховищ, щоб допомогти вивезти все це зерно з України», – заявив керівник пресслужби Держдепартаменту США Нед Прайс

За словами Прайса, «у травні ці зусилля разом із взаємодією з ЄС та іншими іноземними партнерами допомогли владі України експортувати 1,7 млн ​​тонн зерна».

«Ми закликаємо уряд Росії зробити те, що він може, – а він може багато, – для пом’якшення проблеми відсутності продовольчої безпеки, яка стає дедалі гострішою», – додав Прайс.

оренда квартири Львів

Новини