Останній день на «Азовсталі»: захисник поділився прощальним відео з Маріуполя

Скрін з відео

Голова пресслужби полку «Азов» Дмитро Козацький з позивним «Орест» створив короткий фільм-прощання про останній день на «Азовсталі».

Боєць зафільмував життя на розтрощеному меткомбінаті за день до того, як військових вивели на тимчасово окуповані території для майбутнього обміну.

Фільм-прощання опублікувало об’єднання BABYLON’13 на YouTube.

«Орест, голова пресслужби полку «Азов» перебував на «Азовсталі» з початку оточення Маріуполя.

Напередодні свого виходу з вщент розтрощеного заводу, він зняв щемкий фільм-прощання», – пише BABYLON’13.

Це відео увійшло у їхній цикл фільмів «Фортеця Маріуполь», побудованих на відеодзвінках до воїнів, які перебували в оточенні на «Азовсталі».

Раніше Дмитро Козацький, якого називали «очима Азовсталі», ділився неймовірними фото захисників Маріуполя.

Перед виходом із території меткомбінату він опублікував свої роботи у найкращій якості та попросив надсилати їх на фотоконкурси.

Кадри, відзняті «Орестом», облетіли українські та світові видання.

Він фільмував захисників, які в нелюдських умовах і з тяжкими пораненнями продовжували тримати оборону «Азовсталі». Боєць провів у Маріуполі 84 дні.

Нагадаємо, бійці полку Нацгвардії «Азов», морські піхотинці, прикордонники, поліціянти захищали Маріуполь майже 3 місяці.

Сім’ї оборонців просили провести процедуру екстракшн – евакуацію на територію третьої сторони.

У Генштабі ЗСУ заявили, що гарнізон «Маріуполь» виконав бойове завдання, а командирам підрозділів віддали наказ зберегти життя особового складу.

Після цього військових почали евакуювати з території меткомбінату на окуповану територію, щоб повернути за обміном після лікування.

Українська правда. Життя

оренда квартири Львів

Новини