Палата представників США проголосує за ленд-ліз, але хотілося б, щоб пошвидше – міжнародний експерт


Сенат Конгресу США схвалив програму ленд-лізу для України. Але його ще має погодити Палата представників США. На думку міжнародного експерта Дмитра Шеренговського,  вона це зробить, оскільки Україна має двопартійну підтримку.

Про це він сказав в ефірі «Першого Західного».  Однак, експерт має сумнів, що це відбудеться швидко.

«Хоча в них не так багато часу перед закриттям їхньої сесії. Але це було б чудове для нас рішення. Ключове у цьому, що нам можуть постачати зброю, допомогу за дуже спрощеною процедурою і ми за це все можемо розрахуватись пізніше, або не розраховуватись», – вважає експерт. Все залежатиме від того, які правила там будуть прописані. Найочевидніше, там буде про те, що якщо техніка постраждала, то її можна не повертати, вважає Шеренговський. 

Що ж до резолюції Європраламенту з вимогою запровадити ембарго на закупівлю енергоресурсів, то на думку експерта, вона не є безнадійною. Бо хоч і має лише рекомендаційний характер, все ж є таким собі квитком для Єврокомісії, яка розробляє рішення, в тому числі для урядів країн-членів.

«Я думаю, цей сигнал буде досить потужно використаний. Чи він буде в щось імплементований – це запитання, але з цим будуть працювати», – вважає Дмитро Шеренговський.

оренда квартири Львів

Новини