Папа Франциск обговорив свій можливий візит в Україну

Фото: Vaticannews.va

Папа Римський Франциск під час своєї зустрічі з українським послом у Ватикані Андрієм Юрашем обговорив можливу поїздку до України.

Про це сам Андрій Юраш повідомив в Твіттер.

«Я дуже близький до України і хочу висловити цю близькість шляхом свого візиту до України» – важливі слова Папи Франциска, висловлені під час сьогоднішньої зустрічі зі Святим Отцем. Україна багато років, особливо з початку війни чекала на Папу і буде рада зустріти його перед його поїздкою до Казахстану».

Втім, офіційне повідомлення Ватикану про зустріч Франциска з українським послом не містить згадок про Україну.

«В суботу, 6 серпня 2022 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Надзвичайного і Повноважного Посла України при Святому Престолі Андрія Юраша. Це була друга зустріч після того, як призначений на цю посаду 14 грудня минулого року Високоповажний Андрій Юраш офіційно розпочав свою місію, вручивши 7 квітня вірчі грамоти.»

Нагадаємо, в інтерв’ю агентству Reuters минулого місяця Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви, бажано перед візитом до Києва, щоб сприяти миру.

Папа Римський візьме участь у з’їзді релігійних лідерів у столиці Казахстану Нур-Султані 13-15 вересня, де, за його словами, сподівається зустрітися з патріархом Кирилом.

оренда квартири Львів

Новини