Папа Франциск побачив «знак надії» у вивозі зерна з українських портів

Фото: Радіо Свобода

Папа Римський Франциск у неділю привітав вихід з чорноморських портів України перших кораблів із українським зерном, які раніше були заблоковані Росією.

Про це він сказав у своєму щотижневому зверненні до паломників і туристів на площі Святого Петра, з посиланням на агентство Reuters, пише «Європейська правда».

«Цей крок показує, що можна вести діалог для досягнення конкретних результатів, які допоможуть усім», – сказав Папа Франциск.

«Ця подія демонструє знак надії, і я щиро бажаю, щоб, йдучи цим шляхом, можна було покласти край бойовим діям і досягти справедливого та міцного миру», – додав він.

У червні Папа Римський закликав припинити блокаду морського експорту пшениці з України, заявивши, що зерно не можна використовувати як «зброю війни».

Папа Римський Франциск у суботу прийняв українського посла у Ватикані Андрія Юраша, з яким, за словами останнього, обговорював можливу поїздку до України.

В інтерв’ю агентству Reuters минулого місяця Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви, бажано перед візитом до Києва, щоб сприяти миру.

Папа Римський візьме участь у з’їзді релігійних лідерів у столиці Казахстану Нур-Султані 13-15 вересня, де, за його словами, сподівається зустрітися з патріархом Кирилом.

оренда квартири Львів

Новини