Пентагон уклав контракт на закупівлю двох ЗРК NASAMS для України

Фото: Голос Америки

Міністерство оборони США у середу анонсувало укладання контракту з компанією Raytheon Missiles and Defense про придбання для України двох норвезьких зенітних ракетних комплексів середньої дальності NASAMS.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону, пише «Європейська правда».

Контракт вартістю 182 мільйони доларів, укладений 26 серпня, передбачає постачання України двох NASAMS, анонсованих у пакеті військової допомоги США ще 1 липня.

«NASAMS є лише останнім прикладом широкого кола засобів протиповітряної оборони, які ми постачаємо Україні. Це перевірені системи, які справді змінять хід подій на полі бою», – заявив заступник міністра оборони США Вільям Лаплант.

Нагадаємо, до пакету військової допомоги США 1 липня вартістю 820 мільйонів доларів також увійшли до 150 тисяч снарядів калібру 155 міліметрів і чотири контрбатарейні радари.

США надали Україні близько 13 мільярдів доларів військової допомоги з початку вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Зокрема в День незалежності України Білий дім анонсував найбільший за увесь час пакет військової допомоги на майже 3 млрд доларів.

Неофіційно повідомлялося, що також адміністрація Байдена планує найближчим часом оголосити довгострокову військову місію з підтримки України та призначити генерала, який відповідатиме за постачання допомоги й підготовку українських військових.

оренда квартири Львів

Новини