Переговори про перемир’я, коли ми почали отримувати зброю – не на часі, – експерт

Фото: reuters

Досі переговори між Україною і Росією була імітацією переговорів. «Ну щось же треба говорити – от ми і говоримо…». Так вважає виконавчий директор Центру Лідерства УКУ Андрій Рождественський. Свою думку він висловив в ефірі «Першого Західного».

Ще однією причиною ведення переговорів може бути спроба втримати хоч якусь комунікацію для того, щоб коли така можливість з’явиться, переходити до цих переговорів, вважає експерт.

Але Андрій Рождественський не бачить сенсу переговорів поміж Україною і Росією саме зараз.

«Коли ми тільки почали отримувати зброю і у нас з’явився шанс відвоювати Донеччину, Луганщину, Крим до кордонів на кінець 2013 року, то садити нас за стіл переговорів, щоб зберегти обличчя Путіну, не є логічним. В мене запитання до цих панів, які нам таке пропонують, наскільки вони зацікавлені в збереженні обличчя злочинця, який намагався їх пограбувати і отримав відсіч?» – вважає аналітик.

Він пояснює, що в перші тижні Росія не була зацікавлена в переговорах, бо вони сподівались на швидке захоплення: війська були під Києвом, вже замовляли шампанське…

«Зараз їм теж не на руку їх проводити, бо що вони покажуть на переговорах? Окрім Херсону, їм нема що показувати. В переговорах має бути рух. Якщо його нема, то це імітація переговорів», – наголошує Рождественський.

Якщо говорити про сигнали, які викидаються в публічну площину – вони звучать прямо протилежними від різних сторін, з чого, на думку аналітика, можна зробити висновок, що це спекуляції на цих переговорах. «Зараз Росія говорить, що ми не пробуємо домовлятись, бо хочемо тільки військовими шляхами щось здобувати. В мене тоді питання: а про що з вами домовлятись?», – риторично запитує експерт.

оренда квартири Львів

Новини