Переговори щодо вивезення зерна можуть обернутись для нас поразкою у війні, – Олег Жданов

Фото: slovoidilo

Військовий експерт Олег Жданов застерігає українську владу від необдуманих кроків задля вивезення українського зерна. Зокрема, він вважає, що Україна не повинна поступатись у питанні припинення вогню, як цього вимагає Росія. Це може загрожувати поразкою України у війні.

Про це військовий експерт наголосив в ефірі «Першого Західного».

«Росія вимагає припинення вогню на Півдні. А це для нас може стати поразкою у війні. На жаль. Заради зерна, яке й так не вирішує продовольчої кризи у світі, оскільки воно складає лише 1% від загальносвітового обсягу зерна, ми можемо дуже сильно «просісти», – переконаний Жданов.

За його словами, в росіян ще досі триває оперативна пауза і вона не пов’язана з кризою забезпечення. Вони не відчувають нестачі зброї через знищення бойових складів, оскільки ще не витратили зброю, яка є у військах.

«Вони намагаються перегруповувати війська на окремих напрямках для того, щоб відновити наступ. Під питанням, чи вони це зможуть, але оперативна пауза ще триває», –вважає військовий аналітик.

Він каже, що особливо небезпечною вимальовується ситуація в Херсонській області, куди вони почали звозити ліс-кругляк для фортифікаційних споруд і бетонні ковпаки для довготривалих вогневих точок.

«Для нас це дуже погано, бо дає можливість Росії зробити там міцну і глибокоешелоновану лінію оборони. Нам потім буде дуже важко її долати», – пояснює Олег Жданов.

оренда квартири Львів

Новини