Переговори: у Кремлі заявили, що передали Україні «документ». В ОП вивчають і роблять висновки

Фото: ОП

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія «передала Україні проект документа з чіткими виробленими формулюваннями, і м’яч – на боці Києва».

Про це він заявив у коментарі російським журналістам 20 квітня.

«Наразі українській стороні передано наш проєкт документа, який включає абсолютно чіткі вироблені формулювання. М’яч на їхньому боці. Чекаємо на відповідь».

При цьому прессекретар глави країни-агресора в черговий раз заявив, що «українська сторона постійно відходить від своїх раніше даних погоджень, своїх слів, їх постійно змінює».

За словами Пєскова, «стосовно ефективності переговорів це має дуже погані наслідки».

У той же час на даний момент не зрозуміло, про який проєкт йдеться і коли його було передано.

«Українській правді» в Офісі президента заявили, що вивчатимуть зустрічні позиції, висловлені Росією щодо пропозицій України про систему гарантій безпеки для нашої країни.

«Щодо переговорного процесу, то Україна ще в рамках стамбульського раунду передала стороні опонентів свої пропозиції щодо формульних рішень. У тому числі щодо гарантій безпеки як забезпечення подальших ненападів на нашу країну.

Російська сторона вивчила пропозиції та висловила свої зустрічні позиції. Далі – наша черга вивчати, порівнювати, робити висновки. У тому числі політико-юридичного характеру».

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк раніше заявив, що облога Маріуполя Росією ще більше ускладнила переговори між Києвом та Москвою, тому важко сказати, коли можуть відновитися прямі контакти між сторонами.

оренда квартири Львів

Новини