Перелому у війні в найближчі тижні не станеться – джерело в НАТО

Фото: Міноборони

Керівництво НАТО вважає, що в найближчі тижні ані Україна, ані Росія не зможуть досягнути суттєвої переваги в театрі ведення бойових дій.

Про це заявив неназваний посадовець штаб-квартири НАТО в коментарі журналістам CNN.

«Я думаю, що на нас чекає певне затишшя (на полі бою)».

Розвідувальна агенції країн-членів НАТО вважають, що ні Збройні сили Україні, ні російські окупанти не будуть спроможні досягти будь-яких переваг на полі бою в найближчі кілька днів.

Однак, у НАТО всі згодні в оцінці, що перевага зараз на боці України, зокрема через накопичення важкого озброєння, яке постачають західні партнери. У штаб-квартирі Альянсу обговорюють можливість, що ЗСУ зможуть повернути військовим шляхом окупований Крим та ті райони Донбасу, які до 2022 року були під контролем так званих формувань «ДНР» і «ЛНР».

«Я гадаю, що вони (українці) можуть повернути (Крим і Донбас), так. Не прямо зараз, не швидко, але якщо вони будуть триматися на тому рівні, який зараз, то вони зможуть незабаром їх повернути.

Я особисто не дотримуюсь тієї думки, що вони повинні повертати ці регіони (військовим шляхом)».

Співрозмовник журналістів пояснив, що він побоюється непокори з боку цивільного населення в Криму й ОРДЛО, в разі військової операції з їхнього повернення до України.

Українська військова розвідка твердить, що в російській армії військовослужбовці масово відмовляються йти в наступ на Донбасі.

Голова розвідувальних агенцій США Евріл Гейнс заявляла, що російський президент Володимир Путін готується до затяжної війни в Україні.

За даними російських журналістів-розслідувачів, Путін передав планування й розвідку щодо ведення війни в Україні від ФСБ до військового ГРУ МО РФ, відомого брутальністю у веденні спецоперацій.

оренда квартири Львів

Новини