Перша фаза війна закінчиться до осені, але війна триватиме десятиліття, – Петро Черник


Ця фаза війни може закінчитися у найближчі тижні, місяці, але не довше, ніж до осені, бо їхні ресурси теж вичерпуються. Таку думку в ефірі «Першого Західного» висловив військовий експерт Петро Черник. 

Але він наголосив, що це не буде кінцем війни.

«Нагадаю, допоки вони існують у тому виді, якому вони існують і поки живий російський імперіалізм,  немає значення, хто на чолі Росії: Путін, Патрушев, Бортніков – ніхто з нас видихнути не зможе. Нам треба вчитись жити у стані постійної воєнної загрози. Вибору у нас немає. Я поділяю думку Арестовича, який озвучував, що воєнне протистояння буде тривати щонайменше десятирічку», – вважає експерт.

Він говорить, що в українській історії подібне вже  було і наводить приклад протистояння Богдана Хмельницького з поляками.

«Була ціла низка виграшних битв. Тут приходить Зборів – теж ніби виграшна битва, мир, якісь права для української шляхти. Але через два роки отримали ганьбу Берестечка. Тому, що не влаштувати результати цього миру ні поляків, ні українців. А після ганьби Берестечка настала та страшна сторінка в нашій історії, яка називається Руїна», – говорить Петро Черник.

Так само, на його думку, може бути і цього разу. Бо він впевнений, що проміжні результати не влаштують російський імперіалізм як явище. «Тільки повна дефрагментація цієї держави і виривання ядерного жала допоможе нам видихнути», – вважає військовий експерт.

оренда квартири Львів

Новини