Екзит-поли виборів у Франції: Макрон та Ле Пен виходять у другий тур. Оновлено

Колаж: BBC

Діючий президент та дружня до РФ опозиціонерка можуть отримати однаковий результат по 24% у першому турі президентських виборів у Франції.

Як повідомляє «Європейська правда», зважаючи на те, що до завершення голосування французькі ЗМІ не можуть публікувати дані екзот полів, їх розміщають бельгійські медіа.

При цьому там не оприлюднюють інституцію, яка проводила опитування, зазначаючи лише, що це однин із французьких соціологічних центрів.

Згідно оприлюдненому екзит-полу, Еммануель Макрон і Марін Ле Пен отримають однаковий результат – біля 24% голосів.

На третьому місті – ультралівий кандидат від «Бунтівної Франції» Жан-Люк Меланшон із результатом в 19%.

Четверте та п’яте місця ділять ультраправий Ерік Земмур та кандидатка від «Республіканців» Валері Пекресс – обом опитування дає по 8%.

Якщо ці дані підтвердяться, то це суттєво погіршить шанси Макрона на перемогу. Нагадаємо, попередне опитування прогнозувала йому у другому турі перемогу над Ле Пен із показником 53% протии 47%. Втім, згідно цьому опитуванню, у першому турі Макрон мав отримати 28%, а Ле Пен – 23%.

Чинний президент Еммануель Макрон та лідерка ультраправої партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен є лідерами першого туру президентських виборів у Франції, який пройшов сьогодні.

Разом з тим, як повідомляє Le Figaro, за даними екзит-полу Ifop-Fiducial, Макрон набирає 28,6% голосів, Ле Пен – 24,4% голосів.

На третьому місці – найбільш популярний кандидат серед лівих Жан-Люк Меланшон (партія «Франція нескорена»), який набирає 20,2% голосів.

Два лідери першого туру змагатимуться у другому турі виборів 24 квітня.

оренда квартири Львів

Новини