Після ударів ЗСУ ворог поспіхом забрався зі Зміїного. Залужний показав відео вигнання

Фото: ОК "ПІвдень"

Після ударів ЗСУ противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів Зміїний.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Оперативного командування ОК «Південь».

Зазначається, що протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів.

Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи.

Остаточні результати операції дорозвідуються.

Оновлено. Натомість в міноборони РФ заявили, що нібито «як жест доброї волі» «завершили виконання завдань на острові Зміїному» і вивели гарнізон, що знаходився там.

Окупанти кажуть, що цим нібито «не дозволять Києву спекулювати на темі неможливості вивезення зерна».

Нагадаємо, таке ж визначення «доброї волі» росіяни використали, коли після розгрому втікали з Київської та Чернігівської областей.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook показав відео, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з українських гаубиць «Богдана».

«Не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти залишили острів Зміїний.

Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці «Богдана», яка відіграла важливу роль у звільненні острова».

оренда квартири Львів

Новини