Після ураження складів в Новій Каховці, ЗСУ вдарили ще по Чарівному – ОК «Південь»

Фото ілюстративне: ЗСУ

Після ураження складів боєприпасів в Новій Каховці, артилерійським підрозділом було прицільно влучено в ще один склад боєприпасів в Чарівному, Херсонської області.

Окрім того, уночі в Бериславському районі Херсонщини ворожа ДРГ була зупинена вогнем нашого підрозділу. Противнику довелося втікати.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Противник продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. З метою сковування дій наших військ веде обстріли із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та періодично завдає авіаційних ударів.

Так на світанку нанесено масований ракетно-артилерійський удар по Миколаєву та передмістю. Реактивними системами залпового вогню «Смерч» та зенітно-ракетними системами С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини обстріляно декілька районів міста. Пошкоджено газову магістраль, будівлю школи та двох медичних закладів, уражено тролейбусне депо, цехи рибогосподарського підприємства, кілька житлових багатоповерхових будинків. За попередніми даними кілька цивільних осіб отримали поранення. Триває розбір завалів, з’ясування обставин. Інформація по постраждалих уточнюється.

В Баштанці ракетним ударом зруйновано котельню, стався виток газу, одна людина загинула, інформація про масштаби руйнування та постраждалих уточнюється.

Уночі в Бериславському районі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група, до 10 осіб, була зупинена вогнем нашого підрозділу. Противник був змушений втекти.

Одразу за влучним ураженням складів боєприпасів в Новій Каховці, артилерійським підрозділом було прицільно влучено в ще один склад боєприпасів в Чарівному.

Корабельне угруповання ворожих сил збільшено до п’яти 5 ракетних кораблів, також додано 1 підводний човен. Отже сумарно напоготові 44 «Калібри». Великих десантних кораблів наразі 3.

Сили оборони, шляхом комплексної взаємодії Морської охорони Держприкордонслужби, ВМС ЗСУ, берегових підрозділів і сил протиповітряної оборони відстежують та контролюють безпекову ситуацію щодо проходження цивільних суден гирлом Бистрим до портів на Дунаї та на вихід – до територіального моря Румунії, рекомендованими шляхами. Поки рух суден можливий лише так, оскільки прохід через територіальне море України лишається заблокованим та замінованим рашистами.

Окремі ризики щодо можливого ураження власники суден беруть на себе.

Система спостереження за надводною обстановкою налагоджена, тож це дає можливість в разі будь-яких проявів агресії стосовно цивільних суден порушувати на міжнародному рівні питання відповідальності за такі злочини.

Загроза ракетних ударів з моря залишається високою. Також імовірна атака стратегічною авіацією.»

оренда квартири Львів

Новини