Після значних втрат армія РФ розраховує на відставних офіцерів і резервістів – ISW. Мапи боїв

Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія, яка зазнала втрат у війні з Україною, покладається на поповнення з числа відставних офіцерів і резервістів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), інформує Українська правда.

Зважаючи на зібрані дані, зокрема щодо завданого удару по Кременчуку, ISW припускає, подібні атаки росіяни будуть ескалувати.

Неназваний високопоставлений чиновник з оборони США заявив 27 червня, що російські сили, втрачаючи військових лідерів, розраховують на відставних офіцерів і резервістів.

Міністерство оборони Великої Британії також повідомило, що російські сили, ймовірно, будуть покладатися на резерв бойової армії і мобілізаційний ресурс, щоб активізувати підтримку батальйонних груп і «виснажених» бригад.

Основні висновки аналітиків ISW:

Російські війська завдали удару по торговому центру в Кременчуку в рамках нещодавньої ескалації ударів по українській інфраструктурі та містах.

Окупанти поступово просувалися на південний захід від Лисичанська поблизу траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ, але не повністю перервали українські лінії комунікації з Бахмутом.

Під час наступальних дій на схід від Бахмута російські війська досягли помірного просування.

Українські війська відбили наступ російських військ на північ від Слов’янська.

Російські війська здійснили обмежені та локалізовані атаки вздовж ліній фронту навколо міста Харкова, але 27 червня не просунулися.

Контрнаступи ЗСУ вздовж південного напрямку продовжують змушувати російські війська обирати оборонні операції на лінії зіткнення.

Російська окупаційна влада вживає заходів, щоб посилити економічний контроль над окупованими територіями та змусити мирне населення України переходити на рубль.

З переходом на російську валюту окупаційна влада розраховує посилити економічну інтеграцію окупованих територій у російську систему. Загарбники у Херсонській області відкривають відділення російського банку.

оренда квартири Львів

Новини