Планується евакуація медиків і поранених із «Азовсталі» – Зеленський

Фото: полк Азов

Президент Володимир Зеленський заявив, що влада готує спільно з міжнародними організаціями евакуацію поранених військових і медиків з території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це йшлося у його вечірньому зверненні, повідомляє Українська правда.

«Дякую командам Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об’єднаних Націй, які допомогли нам провести перший етап евакуаційної місії з «Азовсталі». Вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей. Фактично ми вивели цивільних із «Азовсталі».

І готуємо зараз другий етап евакуаційної місії – поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні.

Безумовно, працюємо й над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь. Це надзвичайно складно. Але важливо.

Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося».

Зеленський сказав, що наразі обговорюється дипломатичний шлях виведення українських військових із підземних бомбосховищ «Азовсталь», який штурмують російські окупанти.

Президент повідомив, що 8 травня українська влада планує відкрити евакуаційні коридори з Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

оренда квартири Львів

Новини