Пласт оголосив збірку 300 тисяч доларів для підтримки ЗСУ і цивільних

Фото: zn.ua

Гроші, які зберуть, передовсім підуть на підтримку пластунів, які зараз служать в ЗСУ і для їхніх родин. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів депутат Львівської обласної ради і член Опікунської ради Пласту Ростислав Добош.

За його словами, нині в лавах ЗСУ служить 920 пластунів.

«Але наша діяльність вже вийшла за межі цього фонду. Та допомога, яку ми вже передали і ЗСУ, і цивільним, вже виходить за цю суму. Зараз ми, як волонтери, відчуваємо зменшення того загального потоку. І тому треба працювати більш точково. Треба працювати з міжнародними організаціями або збирати кошти. І ми це робимо. Наших пластунів є багато по світу. Вони є успішні у своїх ділянках: підприємці, працівники фондів… Ми їх назбираємо і будемо працювати далі», – говорить депутат-пластун.

За його словами, ще в перші тижні Пласт мав 105 точок збору гуманітарної допомоги і коштів. Багато допомогли жертводавці з Австралії, США, Канади.

Після завершення війни, на думку депутата, треба активніше займатись національно-патріотичним вихованням молоді.

«Життя показало, що треба працювати з ширшим колом молоді. Молоде покоління є рушієм, нашими захисниками. І нам треба розширювати молодіжну політику, щоб ми ставали такою потужною нацією. І не тільки Пластом цю політику робити», – переконаний Ростислав Добош.

Серед найближчих планів Пласту – у серпні відсвяткувати 110 -річчя організації. Обласний обранець сподівається, що війна до того часу закінчиться і у Львові вдасться зібрати пластунів зі всієї України і світу.

оренда квартири Львів

Новини