Пласт цього року обділили грошима, але таборування організація провела, – Ростислав Добош

Фото: ukraine123.com

Пласт не зміг використати 800 тисяч гривень з обласної програми підтримки скаутської організації Пласт. Однак, таборування цього року відбулось, як було заплановано.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів член Опікунської ради Пласту і депутат Львівської обласної ради Ростислав Добош.

За його словами, насправді Пласт використав значно більше грошей, ніж передбачав для них обласний бюджет. Передовсім, завдяки допомозі батьків, спонсорам, які завжди допомагають пластунам. Але цього року ситуація з фінансуванням була трохи інша.

«Це пов’язано суто з юридичною історією. Кабмін затвердив певну постанову, де не на всі статті видатків можна використовувати кошти. На жаль, ця система трохи неправильна, ми вважаємо. Можна ці речі робити вибірково, і наприклад, наші табори фінансувати. Ми дуже дякуємо обласним депутатам, які приймали цю програму. Дякуємо військовій адміністрації, яка якісно адмініструвала. Але ці кошти ми не змогли використати тільки через обмеження, відповідно до рішення Кабміну», – пояснює Ростислав Добош.

Внаслідок цього передбачені кошти повернулись в обласний бюджет і були використані на утримання внутрішньо переміщених осіб, освітянські витрати.

За словами Добоша, на цей рік в обласний бюджет для Пласту заклали ті ж гроші, і він сподівається, що в уряді переглянуть статті витраті дозволять пластунам і витрачати заплановані кошти.

Попри воєнний час, пластуни цього літа змогли провести таборування. Найбільше таборів вдалось організувати за кордоном.

«Наші друзі, які є в західних країнах, на наше прохання одразу надали все, що можливо. Нам потрібно було тільки заплатити за дорогу і мати з собою якісь харчі. Ми приблизно 2 тисячі дітей зі всієї України: і тих, хто втікав від війни і хто не міг там проживати, привозили спочатку до Львова, садили в автобуси і перевозили туди», – зазначає Ростислав Добош.  

оренда квартири Львів

Новини