Поки що зривів соцвиплат не було, – обласне управління Національної соціальної сервісної служби

Фото: brovary.net

Соціальна допомога виплачується попри воєнні дії.  Великих затримок соціальних виплат наразі не було.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник головного управління Національної соціальної сервісної служби у Львівській області Віктор Степанюк.

«Соціалка» не має втрат чи якихось затримок. Були ситуації на початку травня, коли перший транш був профінансований на тиждень пізніше, ніж мав фінансуватись. Я зараз не буду коментувати чому затрималось, бо це не мій напрямок, але на загал, великих зривів за соціальними виплатами ми не спостерігаємо. А це приблизно 7 мільярдів гривень на рік, якщо говоримо про субсидії, допомоги, різні соціальні програми», – зазначає посадовець.

Єдине, з 1 травня в уряді змінили підходи до виплати фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам. До того часу, з державного бюджету всім переселенцям виплачували по 2 тисячі гривень для дорослих і 3 тисячі для дітей та осіб з інвалідністю.

«Тепер Мінреінтеграції видає свій наказ, де визначає конкретні територіальні громади з конкретних областей. І лише внутрішні переміщені з цих громад підпадають під державні виплати», – пояснює Віктор Степанюк.

Також працівники служби, яку він представляє, перевіряють умови, в яких проживають внутрішньо переміщені особи. Почали перевірки з найбільш вразливих категорій.

«Наша служба моніторила те, як живуть в психоневрологічних інтернатах ті, що були евакуйовані зі сходу. Це є непроста категорія: їм потрібний особливі догляд і умови. Поїздили, подивились. Фактично, не побачили жодної різниці між тим, як ставляться до місцевих пацієнтів і як до внутрішньо переміщених», – говорить Віктор Степанюк.

За його словами, за кількістю переселенців, Львівщина є на 6-ому місці в Україні. За даними Мінсоцполітики, в області зареєстрували 243 тисячі переселенців. При тому, що за перші 8 років війни їх було лише 11 тисяч.

оренда квартири Львів

Новини