Польські гаубиці 155 мм AHS Krab надійшли до української армії

Фото: polskieradio24.pl

Українська армія отримала з Польщі 18 самохідних гаубиць 155 мм AHS Krab.

Про це повідомляє Polskie Radio

Зокрема, йдеться про техніку трьох артилерійських ескадронів. Польща також підготувала сотню українських артилеристів керувати таким видом озброєння.  

155 мм AHS Krab – це техніка, яка вже кілька років використовується польською армією. Контракт з вітчизняним ОПК був укладений у 2016 році і передбачав поставку майже 100 гаубиць. Два роки тому Міноборони оновило контракт і замовило більше зброї.

Гусеничне шасі для AHS Krab виготовляється за корейською ліцензією, а гармата калібру 155 мм є модифікацією британського озброєння. Максимальна дальність стрільби з основними боєприпасами становить 40 км. За хвилину гармата може вистрілити 6 разів.

Польща є другим за величиною донором військового озброєння для України. Серед того, що вже надійшло в Україну з Польщі, – близько 250 танків Т-72, ​​самохідних гаубиць 2С1 Goździk, реактивних систем залпового вогню «Град». Польща також надала ракети класу «повітря-повітря» для літаків МІГ-29 і Су-27.

В Україні є також польські дрони та переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які вже збивали російські вертольоти. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

оренда квартири Львів

Новини