Повернути бійців тероборони додому – не в компетенції ОВА, – Андрій Годик

Фото: nta

Повернути додому бійців тероборони Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА) не може. Рішення про дислокацію того чи іншого підрозділу, в тому числі територіальної оборони, приймає не обласна військова адміністрація, а військове командування.

Про це в ефірі «Першого Західного» повідомив заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

«Неодноразово від рідних воїнів, що захищають нашу державу, чув тезу, що, мовляв, обманули, зрадили і так далі. Перш за все, хочу наголосити, що територіальна оборона – це рід Збройних сил України. На цих військовослужбовців поширюють всі статути і вимоги, які поширюються на будь-якого військовослужбовця в тій чи інші військовій частині. Тому говорити, що обманули чи обдурили – дещо некоректно», – вважає посадовець.

Він зазначив, що ЛОВА не є розпорядниками інформації про бойові накази, розпорядження, які надходять до того чи іншого бойового підрозділу. Але посадовці знають про проблеми, які виникали із забезпеченням підрозділу тероборони засобами індивідуального захисту. За його словами, це було пов’язано з переміщенням бійців до пунктів призначення.

«Ще близько 10 днів тому була інформація, що військові не забезпечені харчами, засобами індивідуального захисту. Ми з Максимом Козицький поїхали це перевірити, але не з порожніми руками. Взяли 50 тон вантажів, починаючи від продуктів харчування, закінчуючи засобами для облаштування позицій, оптики», – зазначає Андрій Годик.

Він також запевняє, що розмовляв з воїнами і панічних настроїв серед них не помітив.

«Якщо говорити про окремі зауваження в частині недостатньої підготовки, то це треба розбирати в кожному окремому випадку. Якщо ми говоримо про порушення прав неукладення контрактів, треба розуміти, що основна частина 103-ої бригади тероборони формувалась в період воєнного стану», – наголошує посадовець.

Напередодні під стінами Львівської обласної військової адміністрації зібрались жінки, матері і дівчата тероборонівців із Львівщини. Вони звернулись до голови ЛОВА Максима Козицького з проханням вивезти батальйон тероборони з зони бойових дій, через те, що їхніх чоловіків без належної підготовки відправили на завдання у зону бойових дій на нульову і першу лінії.

оренда квартири Львів

Новини