Повітряні сили розповіли, звідки ворог завдав удару по Одещині


Рано-вранці вівторка російська армія завдала удару по Одеській області 13 ракетами з акваторії Чорного моря.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ» 26 липня, повідомляє Українська правда.

«За нашою інформацією, те що відбулося сьогодні вранці: спершу було завдано ударів літаками Су-35 або Су-30 (базування аеродром Ахтубінськ, РФ) з акваторії Чорного моря. Близько пів на п’яту три таких літаки завдали ударів п’ятьма ракетами Х-59 переважно по Одеській області (зокрема в район Затоки).

Через пів години близько 5 години ранку одразу 10 літаків Ту 22 М3 (дальні бомбардувальники, район їхнього базування біля півночі України – аеродром Шайковка) перелетіли в Чорноморський регіон і звідти теж завдали 8 ударів ракетами Х-22. Переважно це по Одещині, район Затоки, де знаходиться всім відомий міст».

За словами Ігната, ворог намагається постійно змінювати тактику обстрілів, щоб заплутати протиповітряну оборону України.

Нагадаємо, Одеська область під ранок вівторка 26 липня зазнала ракетної атаки.

Оперативне командування «Південь» повідомило, що на Одещині було влучання в приватні будівлі прибережних сіл і пожежі. Попередня інформація була про відсутність постраждалих.

оренда квартири Львів

Новини