Повітряні сили: знищені «Форпост» за $7 млн та 7 «Орлан-10»

Фото: Defence-ua.com

Один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10» знищено українськими захисниками 2 травня.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Протягом доби 2-го травня пілотована авіація окупантів фактично не входила у зону дії української ППО. Натомість противник продовжує завдавати ракетних ударів, нарощує в повітряному просторі України присутність безпілотних літальних апаратів, які здійснюють повітряну розвідку та коригування вогню.

За добу 2 травня протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сухопутних військ збито вісім повітряних цілей – один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10».

Варто відзначити, що «Форпост», збитий підрозділом ЗРВ повітряного командування «Південь», є дороговартісним апаратом, який оцінюють у 7 мільйонів доларів.

Це ліцензована ізраїльська копія БпЛА «Searcher». За версією міністерства оборони окупантів, у 2019 році усі запчастини даного БпЛА пройшли імпортозаміщення, установлено російське програмне забезпечення і він може нести озброєння – контейнер з ракетою ПТРК.

Авіація Повітряних Сил продовжує бити окупантів з повітря, завдаючи потужних ударів по позиціях, колонах, логістиці та живій силі рашистів різними видами озброєння.»

оренда квартири Львів

Новини