Проблеми з бензином вирішаться за 10-14 днів – Степан Куйбіда

Фото: auto-blog

На українських АЗС бракує бензину. Держава це питання вже взялась вирішувати. Державне регулювання мали би суттєво спростити, що розв’яже руки заправним станціям.  

Про це в ефірі «Першого Західного» заявив керівник департаменту економіки Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

«Ми контрактуємо поставки зі сторони ЄС, але тут виникають логістичні питання. Перше: це наявність об’ємів навіть в них. В них теж виникають проблеми через енергетичну фаза війни. Друге. Не діло законтрактувати – діло доставити. Об’єктивно не має потужностей, щоб це робити в достатній кількості. Ну і є пріоритети для енергоносіїв, які йдуть на потреби армії», – вважає Степан Куйбіда.  

За його словами, в обласній адміністрації  провели консультації із заправним бізнесом, який працює на території області, і дійшли висновку, що за тиждень це питання навряд чи вирішаться. Такі незручності будуть ще максимум 10-14 днів.

Посадовець не відкидає, що може існувати змова нафтотрейдерів з вимогою підняти ціну на пальне, але він вважає, що здоровий глузд візьме верх.

«В них точно є багато непередбачуваних витрат, які пов’язані з розбомбленими місцями зберігання. Проблеми є і з цистернами, і з логістичними питаннями – це точно сьогодні впливає на собівартість. Але, щоб заходити у таку тотальну змову – не хочу в це вірити», –  говорить Степан Куйбіда.

На його думку,  з часом на зростання ціни на бензин може вплинути і нафтове ембарго проти Росії, але це не станеться раптово, це буде відбуватись роками.

оренда квартири Львів

Новини