Пройшов п’ятий обмін полоненими: 76 українців повернулися додому

Фото: Слово і Діло

Українська влада провела п’ятий обмін полоненими – додому повертаються 76 українців.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук.

«Сьогодні ми обміняли 60 військовослужбовців, з них 10 офіцерів. Також додому повертаються 16 цивільних осіб.

Це був п’ятий обмін полоненими. Всього 76 людей.»

Нагадаємо, 14 квітня українська влада провела четвертий обмін військовополоненими у форматі “30 на 30”.

1 квітня Україна провела обмін у форматі “86 на 86” військових, повернувши зокрема 15 військовослужбовиць.

24 березня українська влада провела обмін військовополоненими у форматі 10 на 10. Крім того, врятували захоплених російськими окупантами 19 членів екіпажу рятувального судна “Сапфір”.

Також раніше українська влада проводила обмін 9 російських строковиків на полоненого мера Мелітополя Івана Федорова, якого викрали 11 березня.

Відомо також про обміни, які проводили за рішенням військового керівництва, зокрема на початку війни 1 березня на Сумщині поміняли полоненого командира російських окупантів на 5 бійців територіальної оборони. 15 квітня на Херсонщині військове командування поміняло 5 українських захисників на 4 полонених російських окупантів.

18 квітня затриманий народний депутат Віктор Медведчук, який є підозрюваним у справі про державну зраду, звернувся до російського президента Володимира Путіна, який є хрещеним батьком доньки Медведчука, та президента України Володимира Зеленського з пропозицією обміняти його на українських захисників та цивільних в Маріуполі. Українська влада висловила готовність до такого обміну, але в Кремлі вагаються.

оренда квартири Львів

Новини